Verslag: Wandeling 2012

Op zondag 14 oktober 2012 om 13.00 uur was een wandeling van de buurt gepland.

Voorgaande dagen was het weer slecht en het zag er naar uit dat het geen wandelweer zou worden. Zeker op zaterdag regende het pijpenstelen. Die zondag was het droog en heerlijk wandelweer. De weergoden zaten ons mee.

Met ruim 30 personen en enkele honden werd vanaf Hegge de wandeltocht gestart. Via het Knalleveldje, NS-station werd Nagelbeek opgelopen. Bij de Mariakapel werd rechts aangehouden om vervolgens boven op het plateau uit te komen. Bij het kruis van de vermoorde smokkelaar Plum werd even halt gehouden, om vervolgens richting Diependaal te gaan.

Ondanks het slechte weer van voorgaande dagen was de Diependaal redelijk begaanbaar. In de Diependaal werd halt gehouden bij het plakkaat over de Diependaal. Op het eind van de Diependaal werd links op gegaan richting stort Spaubeek. Langs de omheining van dat stort kwamen we bij de rustplaats. Na wat te hebben gedronken en een versnapering werd de tocht vervolgd richting Pieterpad om vervolgens linksaf richting vliegveldje te buigen.

Vanaf het vliegveldje werd door het veld naar het Nutherkruis gelopen. Vervolgens de Vloedsgraaf omlaag. Voor het einde werd links het pad langs het stort van Schinnen genomen om uiteindelijk op de Nutherweg uit te komen.

Na 9,6 km werd in café ’t Schöpke de tocht, met een heerlijke kop soep en enkele consumpties, beëindigd.