tussendoortje – Sint Annakapel

Beste buurtbewoners,Tijdens het schrijven over oude herinneringen te Hegge betrekking op veld- en voetpaden die rondom Hegge hebben gelopen kwam ik het onderstaande artikeltje in mijn eigen privé archief weer eens tegen waar ik het meer dan 20 jaar bewaard had. Het werd destijds geschreven door de heer T.van Winkel Dr. Beckersstraat 120 Beek 6 december-1983, deze had het gepubliceerd in het gemeentelijke nieuwsblad “ De Nuutsbaeker “ van de Gemeente Beek.

 

De Sint Annakapel aan Oude Kerk te Spaubeek

Gezien in het verhaal van de heer T.van Winkel, Hegge (Gen Heck) diverse keren wordt genoemd, leek het me fijn om dit artikel onder de aandacht te brengen op onze site. Gezien vele oude inwoners van Hegge in het verleden immers gebruik hebben gemaakt van het gras/voetpad dat vanuit Hegge langs huize Ten Dijcke over de nog niet bestaande autoweg richting Anna Kapel bij de Oude Kerk in Spaubeek liep.

In de Gemeenteatlas van Limburg (kaart Spaubeek) uitgegeven in 1867 door Jacob Kuyper wordt Hegge met het bewuste voetpad langs “Dyken” al afgebeeld.

afl-td-01

Ik weet zeker dat vele inwoners met mij wel eens op een zomerse dag een bezoekje hebben gebracht bij dit oude kapelletje, waar menige oude beurtbewoner vanuit Hegge te voet over dit voetpad zijn zondagplicht ging vervullen. Mevr. M.H Meijer-Stijfs die er vlakbij woonde (een van haar zonen woont in Hegge) heeft jaren lang zich ingezet voor dit eeuwen oude gebedenhuisje.

Tenslotte wens ik een ieder veel leesplezier toe. Zou U misschien in de buurt komen, laat dan een kaarsje of schietgebedje achter voor ons allen in Genèk!

[klik om te vergroten]
[klik om te vergroten]
[klik om te vergroten]
vervolg voorgaande artikel [klik om te vergroten]
Met vriendelijke groet,
Paol (Paul Potten)
Juni 2004. potten@home.nl