Verslag: Rommelmarkt 2012

Na een lange voorbereiding kon dan eindelijk begonnen worden met de daadwerkelijke werkzaamheden.
Op dinsdag werd de straat gekrijt; de indeling van de kramen werd uitgetekend op straat.
Doordat het donderdag behoorlijk regende moest op vrijdag het gedane werk van dinsdag weer overgedaan worden.
Op zaterdag 1 september om 09.00 uur werd verzameld. Een groot aantal vrijwilligers begonnen met de voorbereiding. Om 15.00 uur waren de voorbereidingen, voor zover mogelijk, klaar.

De zondag beloofde schitterend rommelmarkt-weer te worden.
Om 03,00 uur werd begonnen met de weg afsluiten en verder opbouwen. Langzaam sloten steeds meer vrijwilligers aan.
Om 06.00 uur zouden de overige vrijwilligers beginnen. Er stonden een 40-tal vrijwilligers om de boel klaar te maken.
Om 06.45 uur was de markt klaar om de kraamhouders te laten inrijden. Zoals de dag begon zo verliep de hele dag; alles zat mee.

Het weer was geweldig. Dat was ook te merken aan de grote opkomst van bezoekers. Uiteindelijk kwamen ruim 4000 bezoekers op de markt af. De eettent had aan het eind nog 2 dozen frikandellen over. Bij het drankbuffet moest vanaf het middaguur opgeschaald worden. De DJ Sunshine zorgde voor de muzikale sfeer. De EHBO Schinnen had het gelukkig rustig. De verkeersregelaars van de scouting hadden hun handen vol die dag. De parkeerplaatsen puilden uit. De bezoekers waren gezellig en er heerste een ontspannen sfeer.

Toen om 17.00 uur de tap sloot had men liever gehad dat men nog door kon gaan.  De vrijwilligers, waarvan er waren die om 03.00 uur al bezig waren, moesten toen nog de boel opruimen. Maar ook dat liep goed.
Omstreeks 19.30 uur waren de werkzaamheden klaar en konden de vrijwilligers onder het genot van hun eerste glaasje bier evalueren. Dit was de achtste rommelmarkt op rij die de buurtvereniging georganiseerd had.

Opbouwen zaterdag & zondag

De rommelmarkt

Afbreken

Evaluatie vrijwilligers

Opruimen