Verslag: Floriade 2012

Er waren 88 inschrijvingen om met de bus mee naar de Floriade in Venlo te gaan. Een heel mooi resultaat voor een externe activiteit.
Een week van tevoren was aan de deelnemers al een boekje uitgedeeld met een beknopte omschrijving van de bezienswaardigheden en de optredens. Iedereen was het er over eens dat, om alles te zien, één dag tekort was.

De laatste twee dagen vielen er 9 af, zodat we met 79 personen op 18 augustus om 09.00 uur vanaf Hegge met de bus naar Venlo vertrokken. Het was zonnig en heel warm weer. Volgens de weergoden was het 34 graden. Met andere woorden het was behoorlijk warm om te wandelen.

In de bus werd een ieder erop gewezen voldoende te drinken en eventueel een hoedje of petje op te zetten. Eenmaal aangekomen ging een ieder zijn eigen weg. Opvallend was dat de drukte in het park meeviel.
Alleen als je ergens ging zitten waren de plekken in de schaduw veelal bezet. Af en toe zette een briesje op, hetgeen heerlijk verkoelend werkte.

In het park was van alles te zien. De vijf verschillende werelden, de willowman, de verschillende soorten tuinen, de verschillende landen, het historisch festival,  het waterpaviljoen, de kabelbaan en noem maar op.
Vanuit de kabelbaan had je een prachtig uitzicht over het hele terrein.  Ook waren er  verschillende optredens en  films die bezocht konden worden . In het huis van de smaak kon je van alle streekproducten gratis proeven. Het zwembad werd gebruikt om pootje te baden of iets meer. Het is teveel om alles op te noemen.

Bekijk de foto’s om een beeld van de Floriade te krijgen. Voor degene die er waren zullen de kiekjes weer herinneringen doen oproepen.
Om 19.00 uur vertrok de bus weer richting Hegge. Omstreeks 20.00 uur kwamen we terug op Hegge.

Het was een lange, vermoeiende dag die zo te horen niemand gemist zou willen hebben. Het was een onvergetelijke dag.