Verslag: paaseieren rapen 2015

Er hadden zich 26 kinderen aangemeld voor het bezoek van de Paashaas en het paaseieren zoeken.
Met een regenachtige periode achter de rug en regenachtige voorspellingen voor de zaterdag iets wat we dus niet konden gebruiken.
Gelukkig klaarde het een uur voor aanvang op en kwam het zonnetje te voorschijn terwijl alle kinderen met mama’s, papa’s, opa’s en oma’s zich verzamelden ter hoogte van Hegge 154. Met 3 afmeldingen was het een groep van 23 kinderen met hun aanhang bij elkaar.

Rond 15:00 uur werd er gestart met de speurtocht. Deze verliep via de veldwegen boven Hegge over de Lindenweg naar de weide van familie Smeets. Tijdens de tocht kwam de speurneus boven in jong en oud want hier en daar hadden ook de grotere kinderen hulp nodig van ouders of opa en oma. In het veld splitste de grote groep al snel op waarbij de grotere speurders voorop gingen en de kleine speurneusjes volgden. De zon hield ons onderweg gezelschap hoewel de wind het in het open veld frisjes deed aanvoelen.
Na een wandeling van ongeveer drie kwartier was de groep weer compleet op de wei.

Daar aangekomen konden de kinderen wat drinken en een eitje nemen. Vanwege het weer en de wachttijd werd er al snel besloten te beginnen met het zoeken naar de, door de Paashaas verstopte, eieren. In twee groepen, tot 6 jaar en vanaf 6 jaar werd er in twee verschillende gedeeltes van de wei gezocht.
Iedereen rende en speurde over de wei waardoor het de gevonden eieren bij de paashaas binnen bleven stromen. Ook de gouden eieren waren zo gevonden.

Na het zoeken was het tijd om de antwoorden van de speurtocht kenbaar te maken. Hier en daar waren enkele antwoorden ter discussie gesteld onderweg waardoor deze voor ieder goed gerekend werden.Ondanks dat werd het oordeel van de jury geaccepteerd en bleven er 3 kinderen over als winnaar; in de categorie tot 6 jaar was Pien Lambrechts de onovertroffen winnares en in de categorie vanaf 6 jaar waren de zusjes Britt en Esmee Eggen gedeelde winnaar. De Paashaas haalde Esmee van beide namen als echte winnaar uit de bus. Zowel Pien als Esmee ontvingen van de Paashaas dan ook een cadeau voor hun inspanningen (en die van de papa en mama natuurlijk).

Vervolgens was het de beurt om de vinders van het gouden ei bekend te maken. De vinder van het gouden ei in de categorie tot 6 jaar was Senna Hermens. Bij de kinderen ouder dan 6 jaar ging de prijs naar Stan Smeets.
Jean en Barbara werden nog even naar voren gehaald om hen te bedanken voor het wederom beschikbaar stellen van de wei. Ze kregen namens de buurt en de kinderen een presentje aangeboden.

Met alle prijsjes uitgedeeld werd er nog gezellig wat nagebabbeld met een drankje en een eitje. Bij het verlaten van de wei kregen alle kinderen nog een kleinigheidje overhandigd.

Na afloop werd er door de Paashaas nog even langsgegaan bij alle 80-plussers in de straat. Zij ontvingen namens de buurtvereniging een paaspresentje aangeboden.

 

Door onze buurtbewoners Roy Lambrechts en Huub Vroomen zijn ons foto’s van de activiteit beschikbaar gesteld. Daarvoor onze dank.

 

Foto’s Roy Lambrechts

 

Foto’s Huub Vroomen

 

Overige foto’s