Verslag: Barbecue 2015

De jaarlijkse buurtbarbecue werd dit jaar op 27 juni gehouden. Vanzelfsprekend bij familie van der Staak alwaar we al meer dan 10 jaar terecht kunnen en waar we al menig keer tot in de late uurtjes zijn mogen doorgaan in deze geweldige accommodatie.

Er waren 76 aanmeldingen waaronder 9 kinderen. Als we daar de afgelopen jaren naast houden blijkt dit een stabiel opkomstaantal.
Het weer zat ons enorm mee; allereerst was het vanaf de middag droog daarbij kwam dat de temperatuur rond de 22 graden bleef hangen waardoor het aangenaam vertoeven was. Er was daarom dan ook besloten niet te barbecueën onder een tent wat het geheel een echte zomerse sfeer gaf.

Zoals al enige jaren gebruikelijk was het vlees en de sauzen weer afkomstig van slagerij Vroemen in Spaubeek, de salades van de Versshop de Nieuwe Markt in Schinnen en de drank van Meens Dranken uit Puth. Hier hebben we weer positieve reacties op gekregen.

DJ Sunshine was dit jaar weer zelf van de partij wat zorgde dat er een gezellige muzikale sfeer hing waardoor later op de avond ook de dansvloer goed gebruikt werd.
Voor de niet-danser ook weer een uitgelezen moment om bij te praten met buurtbewoners of oud-buurtbewoners.

De kinderen en de jeugd amuseerden zich achter in de weide tussen de dieren met verschillende spellen. Er was dit jaar besloten geen springkussen te plaatsen gezien het wisselvallige weer voorafgaand aan de barbecue en de hoeveelheid kinderen welke opgegeven waren. De spellen leken achteraf een goed alternatief.

Familie van der Staak ontving namens de buurt een presentje voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en de hulp bij de voorbereidingen.

Terugkijkend mogen we spreken van weer een geslaagd samenzijn van de jaarlijkse activiteit