Verslag: Carnaval 2004

Aovend van Genèk

Op zaterdag 7 februari was het dan weer zover. De carnavalsavond van Genèk in café ’t Schöpke. Het hoogtepunt van de avond was het uitroepen van de nieuwe prins. De avond werd muzikaal opgeluisterd door DJ Sunsine.

Omstreeks 21.45 uur traden de Golden Girls op. Zij zongen twee carnavalsslagers. De stimmung zat er meteen al in. Na de Golden Girls trad rond 22.30 uur “Frans Bauer” op. De song “Heb je even voor mij” moest zelfs twee keer gezongen worden. Daarna omstreeks 23.00 uur trad de “oude” prins Leo II af, meteen gevolgd door het uitroepen van de nieuwe prins Alain I (Armani) geassisteerd door zijn nar Leon (Theunissen).

Rond het middernachtelijk uur kwam prins Maurice II van de CV de Schinöster met zijn gevolg de avond opluisteren. Nagenoeg gelijktijdig begon het optreden van Wiel Nakken. Wiel wist de zaal naar een hoogtepunt te brengen. Zeker toen hij zijn Puumelke ten gehore bracht. Als zúgabe zong Wiel het nummer Hip Hop, waardoor Wiel liet zien dat hij ook andere genres kan zingen. De vrouw van Wiel, die Wiel overal heen begeleid en zijn verzorgster en alles is, werd hierop kort in de schijnwerpers gezet.

Tegen de klok van 01.00 uur kreeg Maurice II en de jubilarissen Maurice Henssen (1 x 11 jaar) en Math Buijsers (4 x 11 jaar) de orde van Genèk omgehangen door prins Alain I. Door prins Maurice II werd prins Alain I de orde van de Schinöster omgehangen. Nadat beide prinsen de loten voor de Tombola hadden getrokken en de prijzen verdeeld waren kwam de sfeer er nog meer in. Toen DJ Sunsine omstreeks 02.30 uur de muziek “en dan goan de lempkes aon” (“en dan gaan de lichten aan”) speelde besefte een ieder pas dat het al zo laat was. Daarna werd nog tot in de vroege uurtjes door gefeest bij de prins Alain I. Al met al een heel gezellige avond.

Versiering van het huis van de prins 2004: Alain I

Elk jaar in Hegge is het gebruikelijk dat leden van de buurt het huis van de prins versieren. Dus om niet af te wijken van traditie en ook deze prins weer te laten weten hoe graag we hem in onze buurt hebben is er weer versierd. Dit jaar zelfs wel tot in de macht 11.

Genèk in de Schinnense optocht

Dit was alweer de zoveelste optocht waarvan Genèk deel heeft uitgemaakt. Het zijn er door de jaren heen zoveel geworden dat het aantal ons even niet bij is. Gelukkig voor zij die interesse hebben; er valt binnenkort een geschiedenis van alle optochten begeleidend door een foto terug te vinden op de site. Natuurlijk zal dit weer onder de aandacht worden gebracht mocht dit onderdeel toegankelijk zijn.

Maar nu terug naar dit jaar. Om even alles op te sommen: we waren dit jaar met 26 personen, die zijn grotendeels wonende of hebben minimaal gewoond in onze buurtgemeenschap Hegge. Onder deze 26 waren 9 kinderen. En ook onze buurtprins Alain (Armani) I liep mee met vrouw en kinderen. Het thema van dit jaar was “Drie tol daag” met als subthema “Genèk tolt”.

was voor het eerst weer in lange tijd dat Genèk met een groep van zulk formaat deelnam aan de optocht. Voor de ‘vaste’ groep natuurlijk even wennen. Maar dit bleek uiteindelijk een enorm succes en het heeft zich allemaal goed samengepakt. Door ieders enthousiasme en de aanmoedigende woorden vanuit het publiek wisten we er uiteindelijk ook nog een 3e prijs uit te halen wat we natuurlijk allen zeer konden waarderen.

Iedereen die mee heeft gelopen; bedankt en hopelijk tot volgend jaar!