Verslag: Bowlingavond 2003

Op zaterdag 22 november werd van 21.00 uur tot 23.00 uur, een bowling gehouden bij het Hendriks Sportpaleis aan de Heerlerweg te Hoensbroek. Er waren 30 deelnemers. Van de vier banen die gehuurd waren bleek één baan defect te zijn, waardoor er maar drie banen gebruikt konden worden. Noodgedwongen moesten hierdoor meer spelers dan gepland per baan ingedeeld worden.

Er werd enthousiast gespeeld, waarbij de Olympische gedachte niet uit het oog verloren werd. Met sprankelende bewegingen werd getracht om de kegels om te gooien, waarbij de bal niet altijd dat deed wat de speler ervan verlangde. Ook werd door een speler om ballen met vijf vingergaten gevraagd in plaats van de drie vingergaten. Aan deze wens hebben we niet tegemoet kunnen komen.

Met gemengde teams, mannen en vrouwen door elkaar, werd de onderlinge strijd aangegaan. De vrouwen deden daarbij niet onder voor de mannen, zoals uit de gewonnen prijzen blijkt. Mannen bleken niet altijd een waardig verliezer, zeker niet als je eigen vrouw je verslaat.

Het werd een gezellige avond waarbij iedereen als winnaar gevierd werd.
Toch waren er ludieke prijzen voor enkele winnaars, deze werden gewonnen door (zie ook de winnaarsfoto‘s):

  • Sjaak Withoot
  • Fanny Nicolaes
  • Jolanda Kers
  • Tilly Vliegen
  • Wiel Meijers