Verslag: Rommelmarkt 2015

Zondag 6 september 2015 stond weer in het teken van onze jaarlijkse Straatrommelmarkt.

Al 11 jaar lang weet het bestuur een grote groep vrijwilligers uit de buurt maar ook ver daarbuiten enthousiast te krijgen om ons te helpen met de voorbereidingen en het uitvoeren van de verschillende taken op deze dag.
Een dag die toch ieder jaar weer net even anders is maar in de basis uit dezelfde ingrediënten bestaat; tweedehands spullen, een sfeervolle straat, betaalbare prijzen en vele vrijwilligers, standhouders en buurtgenoten welke er allemaal een leuke dag van willen maken, samen!

De dag begon voor een enkeling weer om 3:00 uur met het afzetten van de straat zodat er om 4:00 uur zonder verkeer begonnen kon worden met het opbouwen van de marktkramen. De kramen worden ieder jaar geplaatst door de verhuurders van de kramen zodat de vrijwilligers alleen nog de zeilen aan de kramen hoeven te bevestigen.
Terwijl de marktkramen werden opgebouwd werd er ook begonnen met de inrichting van het horecaplein.
Rond de klok van 4:30 uur kwamen de eerste vrijwilligers uithelpen wat het werk bespoedigde op het. De overige vrijwilligers sloten om 6:00 uur aan. Na een kop koffie en een broodje werden teams gemaakt om per team de zeilen op de kramen te bevestigen. Om 7:00 uur stonden de kramen klaar voor de standhouders.

Aan het horecaplein werd ondertussen nog druk gewerkt terwijl de standhouders aan het inrijden of sommigen al aan het inruimen waren. De eerste bezoekers struinden al enige tijd over de markt wachtende dat er meer stands ingeruimd waren. Rond 9:00 uur kon ook de horeca de deuren opengooien voor de dorstige of hongerige klant. Hoewel dit nog een uur voor officiële aanvangstijd is werd er toch echt om 9:15 uur al het eerste broodje hamburger verkocht.

Het weer was helaas de hele dag wat grauw en soms wat koud. Ondanks dat weerhield het de bezoekers er niet van onze markt te bezoeken waar we natuurlijk heel blij om mogen zijn. Uiteindelijk passeerden er net geen 4000 betalende bezoekers de 4 entrees. Een aantal waar we gedurende de dag zeker niet aan gedacht hadden.

 

Opbouwen

 

De Markt