Verslag: WK Nederland – Chili

De derde wedstrijd uit de groepsfase werd op maandag 23 juni gespeeld tegen Chili. De wedstrijd ving aan om 18:00 uur, de tent opende dus haar zeilen om 17:00 uur.

Door de vroege aanvang kwam het publiek begrijpelijk later binnen druppelen dan bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Spanje om 21:00 uur. Maar het weerhield de meesten er uiteindelijk niet van om toch voorbij te komen wat uiteindelijk halverwege de wedstrijd leidde tot een 40 tal bezoekers.
Met een hoop nieuwe gezichten en ook een hoop jeugd uit de straat welke enthousiast meededen in het feestgedruis.

En feest werd het ook na een rustig verlopen eerste helft zonder score van beide teams was het publiek laaiend enthousiast toen Fer uiteindelijk in de 77e minuut de eerste bal achter de doellijnen legde bij de Chilenen.

Na enkele kansen over en weer zonder succes was het vlak voor einde wedstrijd dat Depay in de 92e minuut de 2-0 scoorde waarmee Nederland met opgeheven hoofd het veld kon verlaten en we dus geen punten hebben laten liggen in de poulewedstrijden.

Het poulen voor de replica van de wedstrijdbal werd gewonnen door Silvia.
Het was nog enkele uurtjes gezellig in de tent. Helaas konden we een van de wedstrijden van 22:00 uur niet meer gezamenlijk kijken gezien het late tijdstip maar na zo’n schitterende avond samen mocht dat geen domper zijn.

Met de winst op Chili betekent dit dat Nederland op zondag 29 juni uitkomt tegen Mexico om 18:00 uur. De tent zal zijn zeilen weer openen om 17:00 uur waarbij we natuurlijk hopen op een goed vervolg in de rest van de competitie. Jij komt toch ook?