Verslag: Kerstborden ophangen 2014

De planning dit jaar was om de vrijdag na Sinterklaas, vrijdag 12 december, de kerstborden in de straat op te gaan hangen. Zoals ieder jaar vergezeld door de Kerstman en waarbij we huis aan huis de kerstwens zouden verspreiden vergezeld van wat lekkers voor de bewoners.

De weersvoorspellingen voor de vrijdagavond waren niet al te best maar besloten werd om gebruikelijk de laatste jaren te verzamelen bij familie van Gils om dan te zien wat het weer ons zou brengen, en of we de activiteit door zouden zetten.
Om 19:00 uur waren een 10-tal personen in de blokhut bij familie van Gils en werd toepasselijk begonnen een kop warme chocomel of glühwein. Omdat het weer er treurig bleef uitzien werden moderne media geraadpleegd of het weer er nog beter op zou worden. Dit leek niet het geval te zijn. Zo werd er na het gezellig samenzijn in de blokhut besloten het kerstborden ophangen toch maar te verzetten naar de zondagochtend.

Zondagochtend om 10:00 uur werd er een nieuwe poging gedaan de kerstborden op te hangen. Het weer was ons duidelijk beter gestemd; niet te fris met een heerlijk zonnetje. Bij familie Franssen werd er met een kop koffie gestart. Met vijf personen gingen we vervolgens naar de kant van Spaubeek om daar te beginnen. Voordat we goed en wel begonnen waren sloten zich nog 2 personen aan waardoor we met 7 man sterk de borden begonnen op te hangen.

Tussendoor werd bij familie Vliegen een korte stop gemaakt om de toch wel koude handen en de innerlijke mens even op te warmen met een kop koffie of glühwein.
Na weer op temperatuur te zijn gekomen werden de borden tot het begin van de straat opgehangen. Al met al hingen alle borden rond 11:30 uur op aan de lantaarns en heeft de straat weer een warme uitstraling.