Rommelmarkt: handjes gezocht!

Beste lezer, beste bewoner,

Over een kleine 7 weken is het zover; de 11e editie van onze Grote Straatrommelmarkt!
De laatste kramen worden momenteel nog vergeven en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Om ons heen horen we de rommelmarkt steeds meer ter sprake komen, en dat is goed: dat betekent dat het nog steeds bij ieder leeft!
We willen middels dit bericht ieder op het hart drukken dat deze mooie jaarlijks terugkerende dag vooral gedragen moet worden op de vele schouders van onze vrijwilligers.

Helaas zien we de laatste jaren een afname in vrijwilligers gedurende de dag. Dat betekende dat er achter de schermen hand en spandiensten vanuit kennissen en familie van diverse vrijwilligers gevraagd werd. Doordat we op deze manier zijn uit geholpen leek het voor de bezoeker alsnog of alles op rolletjes liep.

Daarnaast helpen ons vele personen de gehele dag; van 7:00 uur ’s ochtends tot 20:00 uur ’s avonds en sommigen zelfs nog langer. Met een krappe bezetting is het voor hen door de dag niet mogelijk om de post ook maar een half uur te verlaten. Dat zouden wij, maar vooral zij, ook graag anders zien.

Wat vragen we van onze vrijwilligers?
Simpel gezegd: enkele uurtjes uit helpen gedurende de rommelmarkt. Met 2 à 3 uurtjes per persoon en een 10 tot 15-tal vrijwilligers zijn we beter in staat personen te rouleren en een welverdiende pauze te gunnen.

Wat kun je dan doen?
De taken gedurende de markt zijn divers; van overzetten bij drank en horeca, tot het bemannen van de kassa. Dat betekent dus ook van staand werk tot zittend werk. Er is voor ieder wel passend werk voor enkele of meerdere uurtjes de bedenken. Belangrijkste: je kunt zelf aangeven wat je zou willen en kunnen doen en in welk tijdsbestek.

Wat krijg je er voor?
Ieder jaar houden we een vrijwilligersavond bestemd voor personen die ons gedurende dat jaar hebben uit geholpen bij activiteiten, hand en spandiensten hebben verleend of de buurt op een andere wijze ter wille zijn geweest.
Vrijwilligers van de rommelmarkt krijgen hier allen een uitnodiging voor, of zij in de straat wonen of niet.

Wil jij ons wel de helpende hand bieden op zondag 6 september ergens tussen 07:00 en 17:00 uur? Dat vinden wij helemaal top!

Uit te voeren werkzaamheden zijn afhankelijk van de reeds opgegeven vrijwilligers. Wij nemen sowieso nog contact met je op indien je je aanmeldt via bovenstaand formulier.