Verslag: Rommelmarkt 2006

Na het gigantische succes van de rommelmarkt vorig jaar was het een logische zet om hier een gevolg aan te geven. Dit jaar werd zondag 3 september uitgekozen om de rommelmarkt op de organiseren.

Ten opzichte van vorig jaar waren de weersvoorspellingen niet al te denderend. Er was maar liefst 70% kans op regen, en die hebben we ook in overvloed gehad in de ochtend uren. Toch kon dit de bezoekers er niet van weerhouden een bezoekje te brengen aan onze markt. Schijnbaar hebben we vorig jaar toch met zijn allen er iets goeds van weten te maken zodat het de mensen goed heeft geheugd.

Goed, terug naar het begin. De weg er naartoe. Omdat alles vorig jaar naar wens was verlopen zijn we dit jaar omstreeks dezelfde tijd begonnen met adverteren en ruchtbaarheid te geven aan de aankomende rommelmarkt. De mensen in de straat inlichten, de affiches ophangen en de advertenties voor standhouders plaatsen in de verschillende regionale bladen. Er was duidelijk merkbaar dat de markt in zijn populariteit was toegenomen, de marktkramen waren niet aan te slepen! 3 Weken voor de start hebben we tientallen mensen teleur moeten stellen om zo de markt binnen de perken te houden en zo het ‘buurtse gevoel’ te behouden. 100 Kramen (en een beetje) is nu eenmaal het maximale wat we binnen het parcours kwijt kunnen. We kunnen dan ook alleen maar zeggen tegen hen die dit jaar te laat waren: wees er volgend jaar op tijd bij! Want het begint een exclusiviteit te worden deel te mogen nemen.

In de voorbereidingen liep het eigenlijk van een leien dakje. Door de goede coördinatie en de kennis van vorig jaar waren er geen obstakels op onze weg gekomen. Jammer alleen was dat de weide aan de stroopfabriek die we gebruikten als parkeergelegenheid, niet beschikbaar was door het slechte weer enkele weken van te voren. Hierdoor is er uitgeweken naar de Hettekensweg, nabij de Nutherweg. Dit zorgde ervoor dat bezoekers een eindje moesten lopen alvorens ze de markt op konden. Dit leed hebben we proberen te verzachten door bij het tankstation een pendelbusje in te zetten zodat bezoekers heen en weer vervoerd konden worden. Dit werd door de bezoekers die gebruik maakten van deze dienst ons in dank afgenomen.

Niet alleen de verkoop van marktkramen liep storm ook, zoals eerder gezegd, de binnenstroom aan bezoekers de dag zelf was overweldigend. Al met al weer een geweldige dag. Een herinnering waarmee we er weer een jaar tegenaan kunnen. Op naar volgend jaar, op naar een volgende rommelmarkt!