Verslag: paaseieren rapen 2014

Op een heerlijk zonnige zaterdagmiddag 19 april werd er met de buurt paaseieren geraapt. Voor de jaarlijks terugkerende activiteit hadden zich dit jaar maarliefst 21 kinderen opgegeven en was er een grote opkomst van mama’s en papa’s èn opa’s en oma’s.
Er werd verzameld bij versboerderij Petri in Nagelbeek en zodra de groep compleet was samen opgelopen naar de weide van familie Smeets gelegen aan de Lindenweg.

Zoals gezegd was het weer heerlijk zonnig en lekker warm waardoor er lekker in het gras geravot kon worden op zoek naar de eieren. Het vinden van de eieren was geen kunst voor de ervaren zoekertjes. Het vinden van het gouden ei bij de kleintjes (tot 5 jaar) had wel wat meer tijd nodig. Maar ook hier slaagde Tess Meijers erin om het gouden ei te vinden. Bij de groteren (5 – 10 jaar) had Poll Vanderheijden het gouden ei al snel gevonden.

Nadat er een half uurtje was gezocht naar de eieren konden de kinderen kleuren of eieren schilderen of beplakken met stickers. De ouders en opa’s en oma’s waren ondertussen in staat even wat te drinken of een eitje te ‘kietschen’.

Rond de klok van drie werden de vinders van het gouden ei beloond voor hun zoekkunsten met een cedeautje. Alle andere kinderen kregen behalve eitjes ook een kleinigheidje mee naar huis, iets voor de lekker en iets voor te knutselen.
Dat was ook dit jaar weer gemaakt door Bianca Simons waarvoor zij namens de buurt een bedankje kreeg aangeboden. Jean Smeets werd namens de voorzitter bedankt voor het beschikbaar stellen van de weide. Iets waar we ieder jaar weer blij mee zijn dat we ze mogen gebruiken.

Nadat ieder was bedankt voor zijn of haar bijdrage of aanwezigheid werd er nog gezellig een half uurtje wat nagekletst en gedronken.
Al met al een schitterende activiteit om op terug te kijken. Met geweldig weer en een geweldige opkomst.

Namens de buurt fijne Pasen allemaal!