Nieuwe website krijgt vorm

De start aan de nieuwe website onder het open source CMS (content management systeem) WordPress begint vorm aan te nemen.
Het is even wennen als je gewend bent zelf pagina’s in code op te moeten bouwen of met je eigen ‘CMS’ te werken. Echter ben ik van mening dat het beter is voor de vereniging over te stappen op een systeem waarmee ieder overweg kan en wat door de gemeenschap wordt onderhouden.
Ook met het oog op de toekomst op gebied van veiligheid en uitbreidbaarheid is WordPress toekomstbestendig. En als bijkomend voordeel kan ook ieder dit overpakken op het moment dat ik dit niet meer zou kunnen of willen doen. Niet dat ik hier iets mee wil aangeven overigens :)

Maar genoeg over de technische aspecten van de vernieuwing. Idee is ook dat het bestuur gemakkelijker on-line samen kan werken. Maar ook willen we het de bewoner makkelijker maken om een bijdrage te leveren aan de website. Iedereen die kan werken met een teksteditor kan ook overweg met WordPress is het idee.

In de komende weken is het de bedoeling dat de informatie van de bestaande website overgehaald wordt naar deze website. Zodra er voldoende informatie is overgezet zal de ‘oude’ website plaatsmaken voor deze.