Veer höbbe twee prinse in de sjtraot

Het kan bewoners van Genek niet ontgaan zijn; dit jaar is Genèk hofleverancier van 2 prinsen aan de carnaval in Schinnen. Prins Frans I (Vanderheijden) is zaterdag 26 januari uitgeroepen als prins van C.V. de Schinöster. Frans is bekend in de straat als de “wietzige sjtummingsmaker mit de gieter”, van de scharreleieren, d’r hoaf en als bestuurslid van de buurtvereniging.
Frans wordt ondersteund door oud-bewoner en bestuurslid Roel Vliegen als narreman.
Het is misschien interessant om te melden dat het 19 jaar geleden voor het laatst was dat Genèk een prins mocht leveren. Destijds was oud-bewoner Frank Vroomen prins. Een bijzondere uitverkiezing dus.

Alsof de verrassing nog niet groot genoeg was kwam zoon Pol I (Vanderheijden) zondag 27 januari uit de kar op de jeugdmiddag van de jeugdcarnaval Schinnen. Pol is uitgeloot om in 2019 te heersen over de Schinnense jeugdcarnaval. Dat doet hij overigens niet alleen. Hij wordt vergezeld door jeugdprinses Femke I (Dezaire) en narrin, tevens tweelingzus, Joyce.
Het hele gezin Vanderheijden staat dit seizoen dus in het teken van carnaval.

Op vrijdag 1 februari werd er door een grote groep buurtbewoners versierd rondom de boerderij waarvan we jullie de foto’s niet willen onthouden.

We wensen Frans & Cecile, Pol, Femke, Roel en Joyce een fantastische vastelaovend toe!

 

Raamposters zijn verkrijgbaar bij C.V. de Schinöster, de prins, de nar en voor de jeugd ook te downloaden van http://www.jeugdcarnavalschinnen.nl/