Verslag: WK Spanje – Nederland

Op vrijdag 13 juni werd voor Nederland de aftrap genomen bij het WK voetbal in Brazilië. Als buurtvereniging haken we daar al menig EK/WK op in door het opzetten van een voetbalarena. Dit jaar staat de arena bij Gerard Maas. Op donderdag werd opgebouwd waarvan hieronder enkele foto’s. Met de nieuwe beamer zou het niet aan de beeldkwaliteit mogen liggen (zie foto). De vereniging was er in ieder geval klaar voor…

Terug naar de vrijdag; Nederland had direct van doen met een geduchte tegenstander; Spanje. Voor voetbal liefhebbend Nederland een spannende avond gezien de verwachtingen niet al te hoog waren maar de hoop natuurlijk wel.

Vanaf 20:00 uur begon de tent langzaam zich te vullen met buurtbewoners gekleed in overheersend oranje (en één Duits shirt). Er werd ondertussen druk gepould waarbij ook hier de tendens lag op winst voor Spanje. Bij aanvang van de wedstrijd was het merendeel wat uiteindelijk zou komen kijken aanwezig. Gedurende de avond kwam dit aantal rond de 40 personen, zeker geen slechte opkomst dus.

Tijdens de eerste helft liepen de gemoederen lichtelijk op bij de eerste kansen vanuit Oranje. Bij het 1-0 tegendoelpunt vanuit Spanje waren die gesust tot vlak voor rust toen Van Persie voor een gelijkmaker zorgde in de 44e minuut. Er waren nog kansen en er was nog hoop.

In de tweede helft was het na 8 minuten spelen dat Arjen Robben de aanwezigen verraste met de 2-1 waarna de stemming uitbundiger werd. De daarop volgende goal in de 65e minuut (De Vrij) vergrootte onze afstand op de Spanjaarden, die toch al vermoeider overkwamen in de tweede helft, waardoor de tent (en waarschijnlijk heel Nederland) op de kop stond en men al vooruit keek naar in ieder geval de achtste finales.
De toon was duidelijk gezet en met de 4e (72′ Van Persie) en 5e goal (80′ Robben) was Nederland opeens (bijna) ieders favoriet.

De poule werd overigens gewonnen door Sjaak Withoot, door loting. Deze eindstand werd niet exact door hem voorspelt maar hij kwam het dichtst in de buurt bij deze voltreffer van 1-5.

Met een wedstrijd als deze hopen wij dat de Oranjekoorts zich verder verspreidt en dat we alle voetballiefhebbers mogen verwelkomen in onze voetbalarena.